330 g griķu miltu
1 ola
75cl auksts
ūdens
sāls, pipari
pildījumam: siers, šķinķis, olas, var pielikt saldo krējumu, lai sulīgākas
Ieberiet miltus un sāli bļodā. Tās centrā ielieciet olu, pēc tam maisot pamazām pielejiet ūdeni, kamēr iegūst biezu un elastīgu pankūku mīklu. Liek uz pannas cepties no vienas puses, kad apgriež uz otru pusi, uzpankūkas liek cepties sieru (kamēr izkūst), šķinķi, olu (olu var uzcept atseviķi, ja vēlas labi izceptu), u.c produktus pēc garšas un vēlmēm (var būt sēnes, lasis, dažāda tipa sieri, utmldz.) Papildina ar zaļumiem vai lapu salātiem.
Priekšrocība - ļoti ātri pagatavojamas un ļoti garšīgas!
Atsvaidzinoši
krāsaini vasaras salāti, lieliski kopā ar Ezera rozā sidru "Vasara"!
SASTĀVDAĻAS:
2 bietes
¼ baltās melones
Gabaliņš svaiga
ingvera
4 marakujas jeb
pasifloras augļi
600g laša filejas
Zaļie lapu salāti
1 laims jeb zaļais citrons
6 zupas karotes olīveļļas
2 zupas karotes sagriezti smalkie lociņi
Sāls un pipari
SAGATAVOŠANA:
1.
Nomazgājiet bietes, tvaicējiet tās 5 minūtes un
ļaujiet tām atdzist. Sagrieziet meloni mazos gabaliņos.
2.
Nomizojiet un sarīvējiet ingveru. Ar smalku rīvi noņemiet
mizu pusei laima un izspiediet sulu
3.
Pasifloru sagrieziet uz pusēm, izņemiet mīkstumu, samaisiet
ar olīveļļu, pēc tam pievienojiet laima mizu un sulu, sāli un piparus.
4.
Bietes nomizo un sagriež ļoti mazos gabaliņos.
Sagrieziet lasi tartara veidā ar nazi. Bļodā visu sajauc ar pusi no pasifloru mērces
un lociņiem.
5.
Pārklājiet un ļaujiet marinēties 15 minūtes
ledusskapī. Pasniedziet dziļajos šķīvjos, izrotājiet ar zaļo salātu lapām.
Atlikušo mērci pasniedz atsevišķi un pievieno pēc vēlēšanās.
6.
Melones vietā var izmantot arī gurķi, redīsus, sparģeļus
... un izrotāt ar ēdamajiem ziediem pēc vēlēšanās.
Iesaka šefpavārs AIGARS SĪLIS, restorāns “BANGERTS” (Kuldīga)
BULJONAM
200 g burkāni, 100 g seleriju kāti, 3 ķiploka daiviņas, 100 g šalotes sīpoli, 1/4 no maza čilli, 20 g pētersīļi, 15 g dilles, 50 g fenhelis, 50 ml eļļa, 2 lauru lapas
Smalki sagrieztus burkānus, seleriju kātus, ķiplokus, šalotes sīpolus un fenheli apcep eļļā un uzlej ūdeni 1,5l. Pievieno sakapātus čilli, pētersīļus, dilles un lauru lapas – vāra 10 min. Pēc tam atdzesē un nokāš.Gatavs buljons ~1,2 l.
PĒRĻU GRŪBĀM
100 g šalotes sīpoli, 3 daiviņas ķiploka, 250 g pērļu grūbas, 100 ml sidra ,dārzeņu buljons, 50 g sviests, 200 g krēmsiers, 50 g parmezāna siers, 125 g baby spināti, 125 g kamambēra siers
Sviestā apcep sakapātus šarlotes sīpolus, pievieno sakapātu ķiploku
daiviņas – cep 30 sec. Pievieno aukstā ūdenī noskalotas pērļu grūbas. Cep 5 min uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Pievieno sidru. Sidru
novāra, lai katliņā nav šķidrums (alkohols izgaro). Pakāpeniski lej klāt
dārzeņu buljonu (pēc vajadzības), kamēr grūbas gatavas (uzbriedušas). Pievieno krēmsieru, samaisa. Pievieno parmezāna sieru, samaisa. Pēc
vajadzības pievieno sāli.
Pirms pasniegšanas iemaisa baby spinātus un kamambēra sieru.
Labu apetīti!